Begeleidingsprogramma: “Onderweg”

Begeleidingsprogramma: “Onderweg”

In dit programma worden tieners begeleidt vanaf het moment dat zij hun opvangtehuis verlaten en terugkeren naar familie of zelfstandig gaan wonen. Dit is vaak een grote stap voor hen waar ze niet altijd even goed op voorbereidt zijn. Daarom is het nodig dat ze begeleidt worden in deze stap omdat de opvangtehuizen daar weinig aandacht aan geven.

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Elke jongere die onderdeel uitmaakt van dit programma krijgt persoonlijke begeleiding op elk aspect van zijn leven waar hulp nodig is. Dit wordt gedaan door de medewerkers van onze partnerorganisatie Cambiando Horizontes, door mentoren die aan hen gekoppeld worden en door professionals die ingeschakeld kunnen worden. Elke jongere is uniek en wordt daarom ook afzonderlijk begeleidt tot het moment waarop hij of zij zich zodanig ontwikkeld heeft dat er geen begeleiding meer nodig is.

P1170968
2

GROEPSBIJEENKOMSTEN

Naast de individuele begeleiding worden er ook regelmatig groepsbijeenkomsten georganiseerd waarin thema’s behandeld worden en er ruimte is voor de jongeren om ervaringen met elkaar te delen.

Dit programma is door Albert en Maresa den Oudsten gestart in maart 2020 om begeleiding te kunnen geven aan de jongeren die het trainingsprogramma doorlopen hebben en hun opvangtehuizen verlaten.

Wil je dit project ook ondersteunen? Klik dan hier om een donatie over te maken.

SHARING IS CARING

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in om de nieuwsbrief te ontvangen