VIDA INDEPENDIENTE

VIDA INDEPENDIENTE

TIENERS VOORBEREIDEN OP HUN ONAFHANKELIJKE LEVEN

Het doel van het project Vida Independiente, wat onafhankelijk leven betekend, is om jongeren uit kindertehuizen te helpen terwijl ze nog in één van de vele tehuizen in Trujillo en omgeving wonen. Dit trainingsprogramma is ontwikkeld om deze tieners te helpen de praktische hulpmiddelen te bieden die ze nodig hebben om het leven na het weeshuis tegemoet te treden en de kansen en uitdagingen te zien die op hen wachten.

7

WEKELIJKSE TRAININGEN

Het programma bestaat uit wekelijkse trainingssessies voor tieners van 16 en 17 jaar. In het twee jaar durende programma zullen de jongeren trainingen krijgen waarbij onderwerpen worden behandelt zoals persoonlijke en sociale ontwikkeling, financiën, elementaire levensvaardigheden en werkvoorbereiding. Wij geloven dat deze training cruciaal is om deze kwetsbare tieners te helpen de uitdagingen te overwinnen waarmee ze te maken krijgen als ze het kindertehuis moeten verlaten en op zichzelf aangewezen zijn.

Vestibulum quam nisi, pretium a nibh sit amet, consectetur hendrerit mi. Amet elit porta, et malesuada erat bibendum. Cras sed nunc massa. Tellus malesuada, malesuada iaculis eros dignissim.

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Naast de wekelijkse trainingen werken we ook individueel met de tieners in het ontwikkelen van een toekomstplan: waar ga ik wonen, wat ga ik studeren, hoe ga ik dat financiëren, etc. Het doel is dat ze weten waar ze naartoe gaan als ze het kindertehuis gaan verlaten, welke doelen ze willen bereiken en hoe ze deze kunnen halen.

4

JONGEREN DIE KINDERTEHUIZEN VERLATEN ZIJN HEEL KWETSBAAR OMDAT ZE VEEL DINGEN NIET WETEN OMDAT ZE JARENLANG IN EEN INSTITUUT GEWOOND HEBBEN EN ER ALTIJD VOOR HEN GEZORGD WERD

Dit project is door Albert en Maresa den Oudsten gestart in maart 2017 en wordt uitgevoerd samen met de Casa Hogar Luz de Vida in Trujillo. Lees hier voor meer informatie over Luz de Vida. Maresa geeft leiding aan het programma en Albert begeleidt onder andere de mentoren die maandelijks de tieners bezoeken in hun kindertehuizen.

Wil je dit project ook ondersteunen? Klik dan hier om een donatie over te maken.

SHARING IS CARING

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in om de nieuwsbrief te ontvangen