Maresa Vasquez den Oudsten

Medewerker

Maresa: “Mijn naam is Maresa Vasquez Den Oudsten, ik ben getrouwd met Albert den Oudsten en we hebben drie mooie en lieve kinderen. Ik ben Peruaanse en heb rechten gestudeerd met als doel om de meest kwetsbaren in mijn land te kunnen helpen. Als kind werd ik getroffen door het lezen van Jakobus 1:27. ‘De zuivere en onbevlekte godsdienst voor God en de Vader is deze: wezen en weduwen bezoeken in hun verdrukking en onszelf onbesmet bewaren van de wereld.’ Ik groeide op en ervoer Gods roeping om hulp aan te bieden aan de vergetenen en verlatenen in de samenleving. Het herinnert me aan het leven van Jezus die tijd doorbracht met de hulpbehoevenden en uitgestotenen van Israël. Wij waren eerst ook wezen, maar we kregen verzoening aangeboden en adoptie door God. Ik kan zien dat elke keer als we de wezen dienen, we een echt beeld geven van wat we in de kerk onderwijzen.”

Maresa heeft gediend in verschillende sociale projecten in de kerk waar ze opgroeide door het delen van het evangelie en hoop aan hulpbehoevenden uit de buurt. Tijdens haar studie was ze enkele maanden vrijwilliger in een lokaal kindertehuis en deze ervaring bevestigde dat God haar heeft geroepen om de wezen te dienen. Het maakte haar blij om mijn tijd en liefde met deze mooie kinderen te mogen delen. Na het afronden van haar studie heeft ze nog een tijd in dit kindertehuis gewerkt. Daar leerde ze dat God de daklozen altijd beschermt en onderhoudt. Maresa: “Ik begreep dat wanneer we van God houden we ook houden van de dingen waar Hij van houdt.”

In de afgelopen jaren gaf Maresa leiding aan het programma ‘Vida Independiente’ dat  samen met Luz de Vida uitgevoerd werd. Sinds dit jaar geeft Maresa leiding aan het trainingsproject ‘Mijn weg voorbereiden’ van onze partnerorganisatie Cambiando Horizontes, waarin tieners uit kindertehuizen voorbereidt worden op hun vertrek. Daarnaast werkt ze mee in de andere projecten van onze partnerorganisatie. Maresa: “Ik ben heel blij dat ik kan dienen in dit mooie en uitdagende project. Alles wat we doen is ter ere van onze hemelse Vader.”

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in om de nieuwsbrief te ontvangen