Noodhulp Coronacrisis 2020

Noodhulp Coronacrisis 2020

Ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus in Peru is in maart 2020 een strikte lock-down ingevoerd. Niemand mocht het huis verlaten, behalve voor noodzakelijke dingen. Er mocht ook niet gewerkt worden. Sinds eind juni worden de maatregelen geleidelijk versoepeld en mag er weer gestart worden met werken. Veel mensen hebben echter 3 maanden niet kunnen werken, en niet werken betekend ook geen inkomen omdat veel mensen informeel werken en geen contracten hebben. Dit leidt tot veel problemen voor de armere bevolking. Daarom is dit project van noodhulp gestart in april 2020.

Veel van de jongeren uit onze programma’s vallen in de armste doelgroep en hebben geen netwerk van mensen die hen kunnen helpen. Daarom is onze partnerorganisatie Cambiando Horizontezes sinds het begin van de lock-down gestart met het verspreiden van voedselpakketten voor deze groep. We hebben ondertussen al meer dan 40 voedselpakketten uit kunnen delen. Het is nodig om dit de aankomende maanden te blijven doen voor een groot deel van deze jongeren omdat de kans voor een inkomen voor hen erg klein is.

Een voedselpakket kost 30 euro. Hiermee kan een jongere weer twee weken vooruit. Doneren voor dit project kan hier of u kunt een gift overmaken
naar NL61 ABNA 0845 862 936 t.n.v. Stichting Luz y Esperanza o.v.v. Coronacrisis Peru.

P1290205
IMG-20200620-WA0013
SHARING IS CARING

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in om de nieuwsbrief te ontvangen