Over ons

OVER ONS
Over ons

Luz y Esperanza betekent in het Spaans ‘licht en hoop’. Stichting Luz y Esperanza wil licht en hoop brengen voor hulpbehoevende jongeren, wezen en vrouwen in Peru. Wij bieden hulp aan deze doelgroep door samen te werken met lokale organisaties en medewerkers in Peru.

Overal in Peru zijn veel weeshuizen waar kinderen worden verzorgd tot ze achttien jaar worden. Maar wat gebeurt er met jongeren die hun achttiende verjaardag vieren en ontdekken dat ze geen cruciale steun hebben van een biologisch of adoptiegezin? Deze jongeren worden vaak overgelaten om te zorgen voor hun eigen behoeften. Sommigen raken zwanger, stoppen met studeren, gaan op straat leven of komen in aanraking met criminaliteit.

Stichting Luz y Esperanza is in april 2019 opgericht om projecten in Peru te ondersteunen die wezen, hulpbehoevende jongeren en vrouwen in Peru hoop bieden op een toekomst. Het eerste project dat gesteund wordt is Casa Hogar Luz de Vida in Trujillo. Dit is het enige project in Noord Peru dat hulp en onderdak biedt aan oudere jongeren die de weeszorg in Noord-Peru zijn ontgroeid of daarnaartoe werken. Juist deze groep kwetsbare jongeren wil Casa Hogar Luz de Vida helpen door onderdak aan te bieden en studiebeurzen te geven. Daarnaast is door Albert en Maresa den Oudsten het trainingsprogramma “Vida Independiente” (onafhankelijk leven) ontwikkeld om de tieners in hun laatste jaren in het kindertehuis te helpen praktische hulpmiddelen te ontwikkelen die ze nodig hebben om het leven na het kinderhuis tegemoet te treden en de opties te begrijpen die hen te wachten staan.

Historie

VISIE

Stichting Luz y Esperanza is van mening dat alle hulpbehoevende jongeren, vrouwen en wezen in Peru het verdienen om op een veilige plaats te verblijven en ondersteuning verdienen om zichzelf te ontwikkelen om productieve burgers in hun eigen land kunnen worden

MISSIE

De missie van Stichting Luz y Esperanza is dat wezen, vrouwen en hulpbehoevende jongeren in Peru hoop op een toekomst ontvangen door middel van middelen, onderwijs, voeding, trainingen en christelijke principes en waarden.

GEGEVENS STICHTING

Stichting Luz y Esperanza

Koninginnelaan 52
3905 GJ, VEENENDAAL

 

KVK-nummer: 74623710 / RSIN: 859972641

IBAN: NL61 ABNA 0845 862 936

E-mail: info@luzyesperanza.nl

DOE OOK MEE EN BRENG HOOP EN LICHT VOOR JONGEREN IN PERU

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in om de nieuwsbrief te ontvangen