2 jaar Cambiando Horizontes

Deze maand bestaat onze partnerorganisatie Cambiando Horizontes in Peru twee jaar. En volgens peruaanse gewoonten is dat gevierd met feest met de jongeren en tieners uit het programma. We kunnen met dankbaarheid terugkijken op twee jaar hard werk om een nieuwe organisatie op te zetten en hulp te bieden aan kwetsbare tieners en jongeren. Ondanks alle beperkende maatregelen vanwege de epidemie is het toch gelukt om als organisatie te groeien in de regio en ook op landelijk niveau door middel van maandelijkse trainingen. Voor dit nieuwe jaar staan ook weer veel mooie activiteiten en trainingen gepland, maar voornamelijk zullen de jongeren continue begeleidt worden in hun overgang naar hun onafhankelijke leven.

Enkele hoogtepunten van het jaar 2021:

  1. Er werden tien maandelijkse trainingen aan het personeel en het technische team van opvangtehuizen in heel Peru gegeven waarin 1.500 mensen werden getraind om de zorg van beschermde kinderen en tieners (uit opvangtehuizen) te optimaliseren.
  2. Het team in Peru is uitgebreid, waardoor we meer sociale programma’s konden opstarten om de horizon van jongeren te veranderen.
  3. Er hebben 15 tieners en 30 jongeren afkomstig uit opvangtehuizen persoonlijke begeleiding ontvangen via de begeleidingsprogramma’s in hun proces van onafhankelijkheid.
  4. Er werden maandelijks sieradenworkshops gegeven in verschillende opvangtehuizen in de Peruaanse regio La Libertad, zodat kinderen en tieners als ze het opvangtehuis verlaten vaardigheden hebben om onafhankelijk en zelfvoorzienend te zijn.
  5. Het vrijwilligersprogramma is gegroeid, momenteel ondersteunen meer dan 15 vrijwilligers in de verschillende programma’s.
  6. Het familieversterkingsprogramma is opgestart. Hierin wordt het recht van kinderen en tieners om in een gezin te leven gepromoot en worden de banden met familieleden te versterkt.

Hieronder een kort filmpje en een fotoverslag van deze 2-jarige viering.

Fotoverslag

Spelactiviteit met de jongeren uit de diverse programma’s
Lokale dans: La marinera, uitgevoerd door vrijwilligers van Cambiando Horizontes

Maresa geeft de welkomswoorden tijdens de viering

De jongeren uit de programma’s met hun diploma’s voor het volgen van de workshops

Het team van Cambiando Horizontes
Groepsfoto met alle jongeren, medewerkers en vrijwilligers