De studentenflat

Sinds begin afgelopen maand hebben we als organisatie Cambiando Horizontes onze eigen studentenflat geopend. We huren de 5e verdieping van een appartementengebouw hier in de buurt. De flat heeft een woonkamer, een toilet en 3 slaapkamers. De afgelopen weken hebben we dankzij verschillende donaties van vrienden uit Peru de flat van bedden, meubels, bureau’s en eethoek kunnen voorzien.

In de flat wonen drie jongeren afkomstig uit opvangtehuizen die door ons worden begeleidt in hun onafhankelijke leven: Marcial, José en Junior. Binnenkort hopen we een kort interview met hen te kunnen publiceren zodat jullie hen beter leren kennen. Marcial maakt onderdeel uit van ons sponsorprogramma, wat inhoudt dat wij zijn kosten vergoeden. José en Junior daarentegen krijgen een studiebeurs van de overheid die hun studie en eet/woon kosten vergoedt. Het zijn alledrie jongeren die al veel meegemaakt hebben in hun leven (overlijden van ouders, drugsgebruik, criminaliteit, mishandeling, etc.) en deze mogelijkheid aangrijpen om een hoopvolle toekomst tegemoet te gaan.

Susan en Maresa van Cambiando Horizontes begeleiden de jongeren in deze nieuwe stap van op zichzelf wonen. Zo leren ze boodschappen doen (binnen hun budget), eten koken en het huis schoonmaken. Daarnaast helpen we ze in hun studie en door gesprekken helpen we hen ook om hun verleden te kunnen verwerken en zich te richten op hun toekomst.

Nu de eerste studentenflat een feit is hopen we begin volgend jaar een tweede flat te kunnen openen. We begeleiden nog meer jongeren afkomstig uit opvangtehuizen die net zijn gaan studeren of dat binnenkort gaan doen en die ook een studiebeurs van de overheid ontvangen of daar een aanvraag voor hebben ingediend. Normaalgesproken gaan deze jongeren dan op een kamer wonen, dat doen veel studenten hier. Dat is soms wel eenzaam omdat ze dan alleen wonen en ze kunnen ook niet zelf eten koken en hebben weinig ruimte (1 kamer en gedeeld toilet). Daarom zien wij deze jongeren graag bij elkaar wonen zodat ze meer bewegingsruimte hebben, leren samen te wonen met anderen en de kosten laag kunnen houden door zelf eten te koken in plaats van een menu te kopen op straat.

Wilt u graag bij dragen aan dit project of sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@luzyesperanza.nl of doneer direct op NL61 ABNA 0845 862 936 t.n.v. Stichting Luz y Esperanza o.v.v. Cambiando Horizontes. Het is al mogelijk om vanaf 15 euro per maand of via eenmalige giften een jongere te sponsoren in dit programma.